LEENDERS LAGE PRIJZEN FESTIVAL

De gewone stadsfiets leeft nog!

Door Jeroen Dammers - 08 dec. 2022
De stadsfiets leeft nog

De stadsfiets is nog steeds populair en in de moderne urban jungle een handige manier om je te verplaatsen van A naar B. Of je nu naar je werk gaat, naar school, een boodschap gaat doen of lekker een rondje wil fietsen in het park, een stadsfiets blijft voor veel mensen de eerste keuze. En voor vervoer in de stad hoeft het niet eens een elektrische stadsfiets te zijn. De korte afstanden kun je prima op eigen kracht afleggen en het is nog beter voor je conditie ook. Daarnaast scheelt het in de portemonnee, een gewone stadsfiets is natuurlijk een stuk goedkoper dan een elektrische variant. Waar moet je nou op letten bij het kopen van een stadsfiets? We geven je hieronder wat tips.

Kies een fiets die goed bij je past

Er zijn verschillende soorten stadsfietsen. Kies een fiets die het beste aansluit bij je lichaamsbouw en je wensen. De juiste maat fiets is cruciaal om comfortabel te kunnen fietsen. Als je de juiste maat fiets kiest, zul je minder snel moe zijn na een fietstocht en beter presteren. Bij ons in de winkel kun je bij aanschaf van een nieuwe fiets een gratis bodyscan laten doen zodat je fiets helemaal op jou is afgesteld.

Kijk naar de extra opties


Er zijn tal van accessoires beschikbaar voor stadsfietsen, zoals bijvoorbeeld fietstassen of fietssloten. Denk goed na over welke accessoires je wilt hebben voordat je een fiets koopt. Koop bijvoorbeeld een fietsslot dat sterk genoeg is om je fiets goed te beschermen tegen diefstal en die goedgekeurd is door de verzekering. Kies bijvoorbeeld voor een cilinderslot, zoals een U-lock, voor extra veiligheid. Fietsaccessoires worden zonder extra kosten direct op je fiets gemonteerd.

Om veilig te kunnen fietsen, is het belangrijk om een goede fietshelm te kopen. Kies een helm die goed past, comfortabel is en aan de veiligheidseisen voldoet.

Bezuinig niet


Kies een fiets die van goede kwaliteit is. Ook al is de fiets wat duurder, een fiets met betrouwbare onderdelen, zoals een stevig frame, sterke wielen, goede remmen en een goede aandrijving gaat langer mee en vereist minder onderhoud.

Test de fiets voordat je hem koopt.


Maak een testrit op de fiets voordat je hem koopt. Zo weet je zeker dat de fiets comfortabel is, goed remt en stabiel is. In onze winkel hebben wij op de eerste verdieping een eigen testbaan en ook buiten kun je een ritje maken indien gewenst, dus kom vooral langs voor een proefrit.

Koop een fiets bij een fietsenwinkel met een goede service.


Koop je fiets bij een winkel die goede service biedt, zodat je gedekt bent als er problemen zijn en geen risico loopt. Ook is het onderhouden van de fiets erg belangrijk. Door een fiets met serviceabonnement te kiezen kan je zorgen dat je fiets in goede staat blijft. Laat hierom ook je fiets regelmatig controleren.

Met deze tips en adviezen kun je de beste stadsfiets voor jou kiezen: kies een fiets die bij je past, de juiste maat heeft en kies voor kwaliteit. Denk ook aan fietsaccessoires, check de garantie en kijk naar service abonnementen. Met de juiste fiets kun je comfortabel, veilig en plezierig fietsen. Wij wensen je veel succes met de zoektocht naar de beste fiets en veel veilige kilometers!