LEENDERS LAGE PRIJZEN FESTIVAL

Dag van de fietshelm 2023

Door Jeroen Dammers - 19 apr. 2023
Dag van de fietshelm 2023

Elk jaar op deze dag wordt er wereldwijd aandacht besteed aan het belang van het dragen van een fietshelm. Of je nu een fanatieke wielrenner bent, dagelijks naar je werk fietst, of gewoon een recreatieve fietser bent, een fietshelm kan je beschermen tegen ernstig hoofdletsel in geval van een ongeluk. Helaas dragen veel mensen nog steeds geen helm tijdens het fietsen, vaak omdat ze denken dat het niet cool staat of omdat ze denken dat ze niet nodig zijn voor kortere afstanden.

Het dragen van een fietshelm kan aanzienlijk bijdragen aan het voorkomen of verminderen van hoofdletsel bij een fietsongeval. Volgens een studie van de World Health Organization (WHO) kan het dragen van een helm het risico op hoofdletsel met wel 69% verminderen en het risico op dodelijk hoofdletsel met wel 42% verminderen.

MET Urban fietshelmen: een geschikte helm in iedere prijsklasse

Al meer dan 25 jaar is MET een gedreven merk waar veiligheid, innovatie en design de boventoon voeren. Omdat fietsen ongekend populair is, heeft MET voor ieder segment en iedere prijsklasse een geschikte helm. De helmen voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid.

Urbex en Intercity helmen


MET heeft een uitgebreid aanbod in Urban helmen waarbij de grootste zorg is geboden aan veiligheid en design. De reflecterende elementen en geïntegreerde verlichting zorgen dat je gezien wordt in het donker. MET heeft daarnaast ook NTA goedgekeurde helmen. De Urbex en Intercity helmen bieden je de optimale veiligheid op de e-bike of speedbike. MET combineert veiligheid met design. De helmen hebben een iconisch en innovatief design.

De NTA-certificering is ’s werelds eerste veiligheidsnorm die speciaal voor E-bike-rijders is ontwikkeld. Alle helmen met NTA-certificering voldoen aan de nieuwe regelgeving die sinds 1 januari 2023 geldt voor snorfietsen en speed-pedelecs. De MET Urbex Mips en MET Intercity Mips zijn beide NTA-gecertificeerd en kunnen aanzienlijk meer impact verwerken in vergelijking met een standaard helm. Een NTA EPS-schaal zorgt voor 10% meer bescherming rond de twee meest gevoelige hersengebieden: de achterkant en de slapen. Samengevat; de Urbex Mips en de Met Intercity Mips behoren tot de veiligste helmen die er zijn.

Mobilite


De MET Mobilite fietshelm is uitzonderlijk veilig en zit boordevol functies die nodig zijn in de stad. Denk daarbij aan een comfortabel ontwerp en een veilig LED-licht dat je beter zichtbaar maakt in het verkeer. De nieuwe Mobilite, die stijlvolle looks aanvult met een functioneel ontwerp, is net zo dynamisch als jouw dagelijkse leven!

Het MET LED-achterlicht kan zonder gereedschap aan jouw helmventilatie worden bevestigd en biedt een vaste en knipperende lichtmodus om je zichtbaar te houden. Het beschikt over 4 LED-spots en heeft een batterijduur tot 60 uur gebruik.

Corso

De MET Corso fietshelm is geoptimaliseerd voor het rijden op een e-bike in de stad. Dankzij de verlengde buitenschaal biedt de MET Corso een extra beschermingsniveau ten opzichte van de meeste standaard fietshelmen. De MET Corso wordt geleverd met een zacht en hard vizier. Het harde kunststof vizier geeft de helm een aerodynamische en professionele look, terwijl de zachtere optie voor een meer casual & retro uitstraling zorgt. De In-mould polycarbonaat shell met EPS liner beschermt je hoofd uitstekend bij een onverhoopte val.

De MET Corso is een uitstekende keuze voor woon-werkritten. Extra zichtbaarheid is belangrijk wanneer je op de fiets zit, daarom is hij voorzien van een geïntegreerd LED-achterlicht en reflecterende stickers.

Veiligheid voorop bij volledige in-house testfaciliteit


Veiligheid staat bij MET voorop. Daarom investeert het merk veel tijd en energie in de ontwikkeling van de meest veilige helmen. MET werkt daarvoor nauw samen met ’s werelds beste experts en de meest gerenommeerde ingenieurs. MET is zelfs een van de weinige merken die een volledige in-house testfaciliteit heeft. Daar zijn ze in staat om elke vorm van impact te simuleren.

MIPS


Veel MET helmen zijn ook verkrijgbaar in een MIPS-uitvoering. MIPS is de afkorting van ‘Multi-directional Impact Protection System’. Het komt erop neer dat de helm een betere bescherming biedt bij klappen op het hoofd vanuit verschillende hoeken waardoor hersenschade door een valpartij nog beter wordt voorkomen. MIPS wordt toegevoegd aan een fietshelm in de vorm van een wrijvingsarme laag die tussen de buitenschaal en de voering van de helm zit. Als gevolg daarvan kan de helm ten opzichte van het hoofd schuiven bij een impact vanuit verschillende hoeken. Daardoor wordt een groot deel van de rotationele krachten opgevangen, wat volgens wetenschappelijke studies zorgt voor een lagere kans op ernstige en minder ernstige hersenschade.

MET is een belangrijke partner van verschillende profploegen. Niet voor niets rijdt de winnaar van de Tour de France, Tadej Pogacar van UEA Team Emirates, met de helmen van MET.