LEENDERS LAGE PRIJZEN FESTIVAL

De verlichting van een elektrische fiets

Door Jeroen Dammers - 27 jan. 2022
Batavus vlight

Tips om te zien en gezien te worden op een e-bike

Goed zien en gezien worden is reuze belangrijk, zeker als je op pad gaat met een e-bike. Gedurende de donkere dagen in het najaar en in de winter wil je een goed zicht hebben en daarnaast goed opvallen voor je eigen veiligheid. In deze blog zetten wij een aantal handige weetjes over fietsverlichting op een e-bike voor je op een rijtje.


Altijd voldoende power

De verlichting van de meeste e-bikes wordt gevoed via de accu. Hierdoor is de kans dat je verlichting onderweg ineens uitvalt zeer klein. Zo lang je accu immers nog voldoende power heeft voor je trapondersteuning, zal je verlichting ook nog werken. Bij e-bikes is het meestal ook mogelijk om de verlichting in en uit te schakelen met een bedieningsunit op het stuur. Het type is afhankelijk van het display dat zich op de e-bike bevindt. Op het scherm kan je vaak duidelijk zien of de verlichting wel of niet is ingeschakeld.

Ieder merk heeft zo zijn eigen innovaties en methodes om ervoor te zorgen dat je extra goed opvalt in het verkeer. Hieronder lichten we wat voorbeelden voor je uit!

Sparta | Verlicht logo

Verschillende elektrische fietsen van Sparta zijn voorzien van een verlicht logo. Deze verlichting is onder andere te vinden op de a-SHINE e-bikes en zorgt ervoor dat je nog beter zichtbaar bent als je onderweg bent. Daardoor stap je vol vertrouwen op de fiets en val je goed op in de drukke stad.

Batavus | V-Light

Met Batavus V-Light wordt er met laserstralen een V-vorm rondom de achterzijde van de fiets geprojecteerd op het wegdek. Hierdoor wordt er een eigen veiligheidszone rond de fiets gecreëerd. Dit valt uitstekend op voor medeweggebruikers, waardoor zij eerder zullen uitwijken.

Batavus | Vizi-verlichting

De Vizi-verlichting is voorzien van een sensor waardoor je fiets automatisch ‘groot licht’ geeft bij donker weer of in de avond. Zo ben je optimaal zichtbaar voor anderen én zie je meer, zonder dat je er zelf aan hoeft denken.