LEENDERS LAGE PRIJZEN FESTIVAL

15 jaar Babboe bakfietsen

Door Jeroen Dammers - 23 jun. 2022
Babboe big met kids

In 2005 gingen ouders van drie gezinnen met elkaar op zoek naar de ideale bakfiets. Die bakfiets werd niet gevonden en dat was het begin van een groot avontuur. Dan maar zelf aan de slag. Met een ingenieursbureau werd de mogelijkheid onderzocht om een budgetvriendelijke en kwalitatief goede bakfiets voor het gezin te ontwikkelen. En met resultaat. Na een proces van zo'n twee jaar zag de Babboe Big het levenslicht. Een driewielbakfiets waar kinderen veilig in vervoerd konden worden. Het was het begin van de bakfietsrevolutie.

Steeds meer ouders ontdekten de bakfiets als het ideale vervoermiddel. Veilig op de weg, snel door de stad bewegen en een duurzaam alternatief voor de auto. Met feedback van de eerste Babboe Big gebruikers werd er doorontwikkeld. Accessoires werden toegevoegd aan het assortiment en de mogelijkheden om een elektrische bakfiets variant werden onderzocht. Dat resulteerde in 2009 in de eerste Babboe Big-e en dat was zo'n succes dat vanaf toen elke bakfiets met elektrische trapondersteuning gemaakt werd.

Tegenwoordig bestaat het assortiment uit vijftien verschillende bakfietsen, allemaal met bijbehorende accessoires. Er zijn bakfietsen met twee wielen en drie wielen. Bakfietsen voor honden, verschillende bakfietsen voor veilig vervoer van kinderen en bakfietsen voor zakelijk gebruik, voor bijvoorbeeld het afleveren van kleine pakketjes. Babboe staat bovenaan de ladder in de wereld van bakfietsen. Door te blijven luisteren naar ouders en andere gebruikers en te blijven innoveren hopen ze daar nog lang te blijven staan.

In onderstaand filmpje een leuk kijkje achter de schermen. Zo gaat het er dagelijks bij Babboe aan toe. Inmiddels een bedrijf met meer dan 100 werknemers!