LEENDERS LAGE PRIJZEN FESTIVAL

Bouw update 2: meer slopen

Door Jeroen Dammers - 16 dec. 2021
Middenstuk klein

De werkzaamheden liggen mooi op schema. De afgelopen weken stonden in het teken van slopen en voorbereidingen. Wat een mooie baan hebben die mannen toch. Niet dat dit alleen door mannen gedaan kan worden, maar bij ons lopen op dit moment alleen maar mannen. Er zijn tegenwoordig in Nederland verschillende locaties waar je even stoom af kan blazen. Tegen een vergoeding word je in een kamer neergezet met een honkbalknuppel en je kunt alles kort en klein slaan. Heerlijk. Even alle stress van je afslaan. Maar deze mannen hebben dat niet nodig, die kunnen zich helemaal uitleven op ons nieuwe oude pand. Vloeren, muren, plafonds, niets blijft gespaard.

Binnen is veel sloopwerk verricht. Muren zijn verdwenen, alvast ter voorbereiding op het doorbreken en verbinden van de bovenverdieping straks. Het hele plafond gaat vervangen worden. Alle plafondplaten gaan eruit, en als je het pand kent dan weet je dat dat een behoorlijke klus is, het zijn er best veel.

Aan de buitenkant zijn de klinkers van het middenstuk weggehaald. De grond is verder afgegraven en er zijn nieuwe leidingen etc. gelegd. Dit alles ter voorbereiding van het storten van het beton volgende week. De fundering wordt dan gelegd voor het opbouwen van het nieuwe middenstuk. Als dit gedaan is dan praten we niet meer over middenstuk, buurman, Schumer, oud en nieuw, maar dan hebben we een pand van 6000 m2!

En alvast een kleine teaser, de plannen voor de inrichting naderen ook de afronding. Met ons team hebben we de wildste ideeën de revue laten passeren. We gaan voor een totale ervaring. Helaas heeft mijn idee voor een wellness het niet gehaald. Wat was er nu mooier geweest dan een bubbelbad en een massage na een lange fietsrit hier naar toe. Ok, misschien wat overdreven, maar je gaat zeker verrast worden. Later gaan we hier meer over vertellen!