LEENDERS LAGE PRIJZEN FESTIVAL

E-bike van het jaar: Sparta d-Rule Energy

Door Jeroen Dammers - 08 sep. 2022
Fiets van het jaar sparta d rule energy

Begin van het jaar is de Sparta d-Rule Energy uitgeroepen tot fiets van het jaar in de categorie elektrische stadsfietsen. We hebben de fiets in onze showroom staan om uit te proberen. Waarom je de Sparta d-Rule Energy zou moeten testen leggen we je graag uit. Opvallend is het strakke en moderne design. Kabels en de fietsaccu zijn mooi weggewerkt in het frame van de fiets. De e-bike is perfect geschikt voor fietsen in zowel de "urban jungle" als een toerritje buiten de stad. Met de fiets naar je werk gaat heerlijk door de extra ondersteuning van de krachtige Bosch Performance Line fietsmotor. De d-Rule zit boordevol innovatie. Dat mag je ook verwachten van Sparta als voorloper natuurlijk.

SPARTA n:LIGHT voorlicht

Unieke en innovatieve verlichting op de fiets. De zes lichtelementen en de koplamp zijn geïntegreerd in de voorvork. De verlichting van de toekomst bestaat nu al. Andere fietsers en ander verkeer kunnen je niet missen. Het opstarten van de verlichting gaat met een mooi effect en na het uitschakelen blijft het verlichte logo nog even branden om je niet helemaal direct in het donker te zetten.

SPARTA n:LIGHT achterlicht

Ook het achterlicht bestaat uit zes lichtelementen en een bundelverlichting. Alles mooi verwerkt in het frame voor een strak en modern uiterlijk. Goede verlichting is natuurlijk erg belangrijk op de weg. Met het n:LIGHT systeem zet Sparta een nieuwe trend.

Opladen Sparta d-RULE Energy

Ook de Energy heeft energie nodig, want zonder dat krijg je weinig ondersteuning. Het oplaadpunt voor de accu is fraai weggewerkt in het frame. Met 1 druk op de knop komt het punt tevoorschijn. Stekker aansluiten en laden maar.

Fietsaccu

Accu's en frames gaan steeds mooier samen en elke keer wordt er toch net iets nieuws bedacht waardoor de fietsaccu beter in het frame past en hij voor de gebruiker makkelijk te hanteren is. De accu van de Sparta d-RULE Energy is makkelijk te plaatsen en te verwijderen door het slim ontworpen handvat. Het handvat is een geheel met de accu waardoor hij als het ware samensmelt met het frame. Het oog wil ook wat tenslotte.

Bosch Performance Line fietsmotor

Volop genieten van de extra ondersteuning door de krachtige Bosch Performance Line fietsmotor. De 65Nm is heerlijk voor wat meer power. Schakel wat extra hulp in als je er aan toe bent. Met vier ondersteuningsstanden bepaal je zelf in welke mate de motor je helpt. Natuurlijk ook met Walk Assist zodat je ook met de fiets aan de hand makkelijk beweegt.

Onderhoudsvrije riem

Steeds meer fietsen zijn uitgerust met een riem in plaats van een fietsketting. Grote voordeel is dat een fietsriem onderhoudsvrij is. Je hoeft ze niet te smeren, ze doen altijd hun werk. Bij de fiets van het jaar mag zoiets niet ontbreken.

Kom de Sparta d-Rule Energy zelf uitproberen en je snapt waarom hij tot fiets van het jaar verkozen is. We zien je graag in de winkel!