LEENDERS LAGE PRIJZEN FESTIVAL

Getest: Lazer KinetiCore fietshelm en jij kunt er 1 winnen!

Door Jeroen Dammers - 11 jul. 2022
Lazer kineticore fietshelm winnen

Voor Leenders Bike Totaal heb ik de afgelopen weken de Lazer KinetiCore helm getest. In deze blog vertel ik je alles over mijn ervaringen! Iedereen die fietst op een racefiets, E-bike, gravelbike of MTB en toe is aan een nieuwe helm, weet dat je die keuze niet te snel moet maken. Er zijn namelijk veel dingen waar je op moet letten. Het belangrijkste voor mij is dat de helm comfortabel moet zitten.

Om maar gelijk te verklappen hoe dat bij de Lazer KinetiCore zit: qua comfort scoort deze helm écht goed. Het is wel natuurlijk wel belangrijk te vermelden dat comfort voor elke fietser anders is. Een aantal kenmerken is echter wel van belang bij de keuze voor een (nieuwe) helm. De helm zit bijvoorbeeld goed als deze alle kanten van je hoofd beschermt; goed ventileert; dat je nog fatsoenlijk een bril kunt dragen en dat de bandjes niet knellen. Deze punten vinkt ie met gemak af.

Deze racefietshelm onderscheidt zich ten opzichte van andere helmen door de nieuw ontwikkelde KinetiCore valbescherming. De zogenaamde EPS-schuimblokken aan de binnenkant zorgen ervoor dat de binnenkant meedraait bij een zware val, waardoor de kans op een hersenschudding aanzienlijk vermindert. Het zijn natuurlijk geen dingen waar je aan wil denken, maar dit is toch fijn om te weten! Die blokken zijn overigens heel klein, waardoor het comfort niet verloren gaat.

Zelf ben ik een fietser die gemiddeld twee keer per week op de fiets stapt, waarbij ik ook af en toe de gravelbike pak. De ene week een mooie lange rit op de racefiets met vrienden, het andere moment voor een tocht door het bos en over gravel. Voor wat betreft het dragen van de Lazer KinetiCore maakt dat niet uit: voor beide disciplines kun je de helm dragen.

En dat is dan ook wat ik zeker ga doen. Voor eenieder die op zoek is naar (nieuwe) helm, dan raad ik de Lazer KinetiCore absoluut aan. Om de lijst met punten die je wil afvinken helemaal langs te gaan, dan is er wellicht nog 1 die je daaraan toe kunt voegen: het oog wil ook wat. Dat zit met deze helm wel goed: strak en aerodynamisch. Een zeer complete helm dus.

Stefan Kuiper - Zwolle

Wil je ook een Lazer KinetiCore fietshelm?

Doe mee aan onze actie op Facebook!

We gaan weer op vakantie en we houden van foto's, dus laat in een reactie onder het Facebook bericht met dit blog je mooiste/leukste/gekste fietsfoto achter met de hashtag #kineticore en je maakt al kans! Onder alle reacties verloten we een Lazer KinetiCore helm t.w.v 119,95 euro. Vrijdag 29 juli maken we de winnaar bekend.

Ga naar Facebook om mee te doen =>

(even onze pagina liken waarderen we helemaal, maar is niet verplicht)