LEENDERS LAGE PRIJZEN FESTIVAL

Uitgelicht: KinetiCore van Lazer fietshelmen

Door Jeroen Dammers - 19 mei 2022
Lazer kineticore fietshelmen

Lazer fietshelmen behoren tot de beste helmen die verkrijgbaar zijn. In elk segment, race, mtb of recreatief bieden zij een ruime keuze aan helmen. Al sinds 1919 ontwikkelen ze fietshelmen. Een fietshelm in de begintijd was niet meer dan een pet gemaakt van leer, tegenwoordig is een fietshelm een combinatie van design en techniek. Lazer fietshelmen zijn verkrijgbaar in meer dan 50 landen en Lazer staat voor passie, kwaliteit en fietsplezier.

Lazer KinetiCore

Nieuw van Lazer is de Kineticore technologie. Dat ze niet over een nacht ijs gaan laten ze zien, al in 2010 werd een start gemaakt met dit ambitieuze project. En het resultaat mag er zijn. De schokbestendigheid en zoals ze het zelf noemen, de rotatie-impactbescherming zijn getest in de beste faciliteiten van Virginia Tech, onder de strengste voorwaarden.

Wat is nu het bijzondere aan deze helm? De unieke, ingebouwde, schuimblokken, ook wel "gecontroleerde kreukelzones" genoemd. Deze blokken kreukelen bij een botsing en zo absorberen ze de schok/ energie die anders tot bijvoorbeeld hersenbeschadiging kan leiden.

Door de blokken te integreren in de helm in combinatie met een innovatief ontwerp hebben de helmen ook nog eens tot wel 12% meer koelend vermogen en omdat er minder materiaal gebruikt wordt zijn ze ook nog eens tot wel 23% lichter.

Voor elk type fietser is er een KinetiCore helm, we zetten de modellen op een rij.

Voor de wielrenner: de Lazer Vento KinetiCore (269 euro) en de Lazer Strada KinetiCore (109,95 euro).

Voor de mtb'er: de Lazer Jackal KinetiCore (199,95 euro) en ook de Lazer Strada KinetiCore (109,95 euro).

Voor de e-biker of de stadsfietser: de Lazer Cityzen KinetiCore (69,95 euro).

En ook de jongsten onder ons kunnen profiteren van de beste bescherming onderweg. Voor hen is er de keuze uit de Lazer Nutz KinetiCore (49,95 euro) en de Lazer Pnut KinetiCore.

Doordat de schuimblokken zijn ingebouwd in de helm is er ook een betere pasvorm. We hebben bij Leenders diverse kleuren en maten op voorraad in de winkel. Onze adviseurs helpen je graag aan de juiste helm voor jou zodat je onbezorgd kunt genieten van elke fietsrit.