Update 01-09-2022: onderstaande is nog steeds actueel.

Het is druk in onze branche. Meer mensen stappen op de fiets en met de komst van de elektrische fiets is dat alleen maar toegenomen. Iets wat wij natuurlijk toejuichen, hoe meer mensen op de fiets hoe beter. Het is beter voor het milieu en nog belangrijker ook goed voor jou persoonlijk, want hoe meer je beweegt hoe beter het voor je gezondheid is.

Tegelijkertijd brengt het ook de nodige uitdagingen met zich mee. Helemaal in een tijd waarin we te maken hebben met corona en andere zaken die van invloed zijn op ons dagelijks leven. De corona maatregelen mogen hier in Nederland opgeheven zijn, maar in het verre oosten gaan nog steeds af en toe hele steden op slot, zoals recentelijk Shanghai. Een stad met meer dan 26 miljoen inwoners.

Dat heeft invloed op ons bedrijf, want de fabrieken daar maken geen onderdelen en bijvoorbeeld geen chips die in een accu zitten van een e-bike. Het gebeurt ook regelmatig dat een fabriek net weer is opgestart en daarna weer dicht moet, dus er zit geen regelmaat in de productie.
Gelukkig kijken onze leveranciers naar alternatieven en komen er mondjesmaat wel onderdelen en ook fietsen binnen, alleen is het erg lastig om beloftes te doen over levertijden. Het kan voorkomen dat een aan ons beloofde leverweek zo weer wordt opgeschoven.

Bovenstaande heeft niet alleen impact op de leveringen van nieuwe fietsen, het heeft ook impact op onze werkplaats. Monteurs moeten wachten op onderdelen voor reparaties en/of onderhoud, als die er niet zijn kunnen ze niets. Daarnaast blijven wij ook mensen, die ook nog steeds corona of een griep kunnen krijgen. En op dit moment betekent een monteur die uitvalt in onze werkplaats ook een extra vertraging.

We vragen begrip voor deze situatie. Het kan voorkomen dat wij niet de service kunnen waarmaken die je verwacht of gewend bent.

Een aantal zaken op een rij:

  • We informeren (bellen of mailen) altijd als je fiets klaar is. Dit geldt voor zowel nieuwe fietsen als fietsen die in de werkplaats staan. Heb je niets gehoord dan is je fiets gewoonweg nog niet klaar. We proberen je altijd op de hoogte te houden als iets langer duurt als verwacht, maar helaas lukt dit niet altijd. Ook daar vragen we begrip voor.
  • Houdt op dit moment rekening met een langere wachttijd voor een reparatie of onderhoudsbeurt.
  • Er zijn nog steeds genoeg fietsen, zowel gewone fietsen als elektrische fietsen, uit voorraad leverbaar. Ons magazijn is/ wordt groter en er zijn meer dan 1000 fietsen uit voorraad leverbaar. Als je echt op zoek bent naar een specifiek model dan kan het wel zijn dat daar een langere levertijd op zit. Onze adviseurs vertellen je graag wat wel of niet mogelijk is.

We doen ons uiterste best om iedereen op weg te helpen. Service staat hoog in het vaandel bij ons en de klant staat altijd op nummer 1!